Mijn Intio
Menu
Logo Intio 2022
Mijn Intio
Menu

Website verhuizen

Je website verhuizen naar Intio

Het verhuizen van je domein regel je in een aantal simpele stappen. Je kunt in onderstaande zoekbalk je domeinnaam invoeren, en deze bestellen met het pakket dat je nodig hebt.

Als je nog niet weet welk pakket je nodig hebt, kun je ook eerst hier kijken.

Je ontvangt na het bestellen direct een bevestiging van je bestelling per e-mail, en uitleg over de vervolgstappen.

  

Vervolgstappen 

Opzeggen bij je huidige provider

Informeer je huidige provider dat je de domeinnaam wilt wegverhuizen en vraag het TOKEN aan (voor .nl domeinen) of de AUTH/EPP code (voor de meeste andere extensies). Met deze TOKEN of AUTH/EPP code zet je bij Intio de verhuizing in gang.

Let op: hef nooit de domeinnaam op bij de huidige provider! Dan kunnen andere partijen de domeinnaam namelijk ook wegkapen.

Hoe verhuis ik een .NL domeinnaam die in quarantaine is bij een andere registrar?

Een .NL domeinnaam die in quarantaine is bij een andere registrar kan niet op normale wijze met een token verhuisd worden.

Om de domeinnaam te verhuizen uit quarantaine kunt u de volgende documenten aan Intio verzenden:

1) Een uittreksel van de KvK van de houder (indien de houder een bedrijf is).
2) Een kopie van een legitimatiebewijs van de houder.
3) Een schriftelijk verzoek (brief met handtekening) waarin de houder (uzelf) aangeeft de domeinnaam naar Intio te willen verhuizen.

De kosten voor het uit quarantaine verhuizen van een .NL domeinnaam bedragen € 60,- (excl BTW). Geef in uw e-mailbericht/ticket welke u aan ons verzendt alstublieft aan dat u akkoord gaat met deze kosten, deze worden dan berekend en na betaling worden de verhuis stappen in werking gezet. 

Tijdsduur verhuizing .nl-domeinnaam

Nadat je de verhuizing in gang hebt gezet kan het tot vijf dagen duren, voordat de verhuizing is doorgevoerd. Dit hangt af van de medewerking van je oude provider.  De vertraging komt door de werking van SIDN en het internet en kan helaas niet sneller. Voor bezoekers maakt het feitelijk weinig uit, omdat ze tijdens de verhuisperiode via de oude of de nieuwe server de website kunnen blijven bekijken. Als de website op de nieuwe server is gezet, merkt de bezoeker dat niet.

Tijdsduur verhuizing overige domeinnamen

Na ontvangst van de benodigde formulieren doen wij uw verhuisaanvraag. De verwerking gaat meestal geautomatiseerd, door het versturen van een toestemmings email naar de eigenaar of het administratief contact van de domeinnaam. Na goedkeuring kan het soms tot vijf werkdagen duren voordat er een akkoord is, dit is afhankelijk van het domeinregistratiebedrijf waarmee je huidige hostingprovider zaken doet. Is ook dat akkoord, dan duurt het nog tussen 24-48 uur voordat uw website op de nieuwe server (computer) gevonden wordt. Helaas heeft deze vertraging te maken met de werking van het internet en kan het niet sneller. Voor bezoekers maakt het feitelijk weinig uit, omdat ze tijdens de verhuisperiode via de oude of de nieuwe server de website kunnen blijven bekijken. Als de website op de nieuwe server is gezet, merkt de bezoeker dat niet.

Blijf ik eigenaar van mijn domeinnamen als ik deze naar jullie verhuis?

Een domein dat naar ons verhuisd wordt, verandert alleen van registratieprovider. Je blijft inderdaad gewoon eigenaar van jouw domein.

Zijn er kosten verbonden aan een verhuizing?

Nee, hier zijn geen extra kosten aan verbonden.