Wijzigen van de wachtwoorden voor de database

Om een wachtwoord te wijzigen van een database, klikt U als eerste op de naam van de database in het hoofdmenu van ‘my SQL databases’. Dan zal de lijst van de gebruikers van betreffende database verschijnen. (Zie bovenstaand figuur). Om het wachtwoord te wijzigen voor een database gebruiker, klikt U op de link ‘modify’, en U typt het nieuwe wachtwoord in, vervolgens klikt U dan op de button; ‘create’. Om deze verandering toe te passen hoeft U het oude wachtwoord niet te weten.