Mijn Intio
Menu
Logo Intio 2022
Mijn Intio
Menu

Het veranderen van de instellingen van de mailing lijst

Het controle paneel biedt U de mogelijkheid via de grafische interface om de Majordomo configuratie te wijzigen. Om toegang te krijgen tot deze optie, ga naar de “main mailing list menu’ en klik op de link ‘view’, direct naast de lijst die U wilt aanpassen. In aan de bovenzijde van het scherm ziet U nog een link staan,: “to change the list and digest settings” (het veranderen van de lijst en de digest instellingen). Met deze link komt U in het configuratie menu.

Het configuratie menu staat U toe om de volgende onderdelen in de mailing ljjst te wijzigen:

  • Lijst omschrijving (list discription)
  • Digest instellingen (digest settings)
  • Inschrijf beleid (subscribe policy)
  • Maximale lengte van een bericht (maximum message length)
  • Aanpassingen (moderators)
  • En nog veel meer…

 

The Het configuratie menu is het beste te gebruiken door mensen die ervaren zijn met het Majordomo. U kunt op de website vanMajordomo kijken voor meer informatie.

Aanmelden/ afmelden via de e-mail:

De server gebruikt de populaire software Majordomo mailing list. Gewoonlijk, mailing lijsten worden gebruikte en geconfigureerd exclusief via de e-mail. Er zijn 2 manieren om aan te melden voor een mailing lijst.

1.  Stuur een e-mail aan [email protected] en type in ‘subscribe listname’ in de ‘message body’.

2.  2) Stuur een e-mail aan [email protected] en type in “subscribe” in de ‘message box’.

Elke lijst is beschikbaar in een zogenaamde ‘digest form’. Dit betekent dat de berichten worden opgeslagen en eens per periode (bv. eens per week) verstuurd worden in zijn geheel. Dit is om de ontvanger niet te overladen met een constante stroom van berichten. Om aan te melden voor de digest versie van de mailinglist, volg dezelfde procedure voor aanmelden. Het enige dat anders is, U dient de volgende 2 stappen te ondernemen:

1.  “subscribe listname digest” in plaats van “subscribe listname”

2.  “[email protected] in plaats van [email protected]

De stappen zijn, zo U kunt zien, nagenoeg hetzelfde. Majordomo zal U een resulaat e-mail toezenden, dat de aanmelding of afmelding succesvol is verlopen. Daar naast, kunt U de lijst bekijken, subscribers, in het controle paneel.

Aanmelden / afmelden via het controle paneel:

U kunt zelf via het controle paneel de aanmelding/afmeldingen voor de Majordomo mailinglist. Onthoud wel, de ontvangers geen bevestiging ontvangen van Majordomo als ze via het controle paneel worden toegevoegd aan Uw mailing lijst. De ontvangers zullen het derhalve pas te weten komen als de mailing lijst wordt toegezonden, of als U ze op de hoogte brengt dat U ze hebt toegevoegd aan Uw mailing lijst. Let hierbij op, dat U niet onbedoeld SPAM verstuurd.

De eerste stap houdt in het selecteren van de mailing lijst die U wilt aanpassen. Alle mailingen lijsten zijn zichtbaar in het mailing lists menu. Klik op de link ‘view’ direct naast de mailing lijst waarmee U wilt gaan werken. U zult dan een box zien zoals op onderstaand figuur.

Het toevoegen van (iemand die zich heeft) aangemeld door de volgende onderdelen te controleren; “add to listname” en/of “add to listname-digest”, en daarna klikken op de button “submit” (toevoegen). Het (weer) afmelden doet U door te klikken op de ‘checkboxes’ direct naast het adres welke U wilt verwijderen, daarna klikt U op de button ‘delete selected’. Iedereen die zich heeft aangemeld / ingeschreven wordt in deze mailing lijst opgenomen, ongeacht of ze zijn toegevoegd via de e-mail of het controle paneel.