Hoe kan ik software installeren met Softaculous?

Softaculous is een onderdeel binnen DirectAdmin, waarmee je met een aantal eenvoudige stappen een applicatie op jouw hostingpakket kunt installeren. Meer informatie over Softaculous is hier te vinden.

Als je al een handmatige installatie van een webapplicatie hebt uitgevoerd wordt dit automatisch in Softaculous geïmporteerd.

1. Log in op Directadmin.
  2. Klik op “Softaculous Auto Installer” onder het kopje Extra Features
    softaculous installer
  3. Vervolgens kom je op onderstaande pagina uit:
    interface softaculous
  4. Navigeer naar de gewenste applicatie, en klik op installeren:
    installeren applicatie
  5. Vervolgens kom je op de onderstaande pagina uit:
    installeren applicatie_2
  6. Indien nodig wijzig de instellingen naar eigen wens, het aanpassen van de volgende invoervelden is van belang:

Folder – Dit is de locatie waarin de applicatie wordt geinstalleerd, wil je de applicatie op je domain installeren laat dit invulvak dan leeg.
    Website naam – Verander de website naam naar wens.
    Website omschrijving – Verander de website omschrijving naar wens.
    Admin account – Verander de gegevens onder het kopje admin account naar wens(Het is aanbevolen om een sterk wachtwoord te gebruiken. Als het vakje groen is, is het een sterk wachtwoord)

7. Klik dan op Installeer.
  8. Nadat de installatie is voltooid, kan je gebruik maken van de applicatie.