Mijn Intio
Menu
Logo Intio 2022
Mijn Intio
Menu

Directadmin mappen structuur

Als u bent ingelogd op uw website via FTP ziet u een aantal mappen hieronder staat uitgelegd wat deze betekenen.

Mappen Structuur

Aan het begin van uw account bevinden zich deze folders:
/backups
/domains
/mail
/public_html

/backups 
De /backups folder bevat alle backups die door het control panel worden gecreëerd. U zult geen /backup folder hebben tot u een backup in het control panel creëert.

/domains
De /domains folder bevat de bestanden gerelateerd naar uw hosting account(s). Elk domein gehosted door uw account heeft zijn eigen folder.(/domains/uwdomeinnaam.nl). In deze folder vindt u:

/logs (maandelijkse logs staan hier opgeslagen—De folder is één maand later gecreëerd dan uw account.)
/private_html (alle bestanden toegankelijk door SSL — https://)
/public_html (bestanden voor uw algemene website)
/public_ftp (bestanden voor uw FTP site)
/stats (bestanden die door Webalizer voor statistieken worden gecreëerd – verander of verwijder deze folder niet)

/mail
De /mail folder omvat bestanden die door het mailsysteem van de server worden gecreëerd. Verander, wijzig of voeg niks toe aan deze folder.

/public_html
De /public_html folder aan het begin van uw account is eigenlijk een link naar /domains/uwdomeinnaam.nl/public_html. Hebt u meer dan één domein gehost op uw account, dan zal deze link u naar de public_html folder sturen van het eerste domein die op uw account gecreëerd is.

Index bestand

Het standaard bestand voor elke webfolder is index.html. Dat houdt in dat bezoekers die toegang hebben tot http://www.uwdomeinnaam.nl, in werkelijkheid door de server worden doorgestuurd naar http://www.uwdomeinnaam.nl/index.html. Dit werkt voor elke openbaar toegankelijke folder op uw systeem, met inbegrip van de subdomeinen

Wanneer u de hoofdwebsite wilt uploaden vergeet dan niet in elke folder een index.html te plaatsen. De gevorderde gebruikers kunnen PHP bestanden, shtml bestanden, enz. gebruiken. Als uw website niet in html is gebaseerd, dient u er voor te zorgen dat u ze de naam index.extensie geeft. (bijvoorbeeld: index.php, index.shtml,).