Webapplicaties installeren met Softaculous in DirectAdmin

Softaculous maakt het eenvoudig om software te installeren via DirectAdmin. Met een gebruiksvriendelijke interface biedt het een snelle en moeiteloze manier om populaire webapplicaties, zoals WordPress en Joomla, te implementeren. Je kan met slechts enkele klikken verschillende softwaretoepassingen op hun website installeren en beheren, waardoor de ontwikkeling en het onderhoud worden vereenvoudigd.

Hieronder leggen we uit hoe je snel en eenvoudig WordPress of een andere webapplicatie kunt installeren.

1. Begin met inloggen op het DirectAdmin-controlepaneel. Je hebt de inloggegevens ontvangen via e-mail na het plaatsen van je bestelling.

2. Na het inloggen kun je aan de linkerkant van het menu kiezen voor ‘Softaculous Auto Installer’.

3. Op het volgende scherm vind je een lijst met beschikbare software-opties. In dit voorbeeld hebben we WordPress gekozen.

4. Selecteer de gekozen software en klik op de ‘Installeer’-knop.

5. In het volgende scherm kun je kiezen voor ‘Quick Install’ of verschillende opties aanpassen (dit varieert per gekozen software). Als je wijzigingen hebt aangebracht, klik dan onderaan de pagina op ‘Installeer’.

6. Je bent nu klaar. Binnen enkele ogenblikken worden de inloggegevens weergegeven op je scherm, zodat je direct kunt beginnen met het beheren van je website.